Over mij

Graag wil ik mij voorstellen. Ik ben Wendy Beek en woon samen met mijn man Rudy, onze honden, grasparkieten en kippen in Pijnacker. Ik ben de trotse eigenaar van Dierenservice Wendy en van mijn webshop Natural for Animals.

Van kinds af aan ben ik omringd geweest met huisdieren zoals cavia’s, ratje, konijn, kat, hond, grasparkieten, schildpadden, tropische vissen, wandelende takken etc. en ik heb jaren op paardrijden gezeten waar ik met trots een dressuurdiploma heb gehaald.

In 2008 ben ik, naast mijn toenmalige baan, vrijwilligerswerk gaan doen bij Vogelbescherming Nederland dat ik nu nog steeds met plezier doe.

Toen onze hond Zoë in 2011 bij ons kwam ben ik mij gaan verdiepen in de afkomst van de hond met daar aansluitend wat het beste is in hondenvoeding en andere verzorgingsproducten zonder chemische toevoegingen. Zo ontstond mijn webshop Natural for Animals met natuurlijke en veilige producten voor hond, kat, paard en kip. Uit ervaring en als echte dierenliefhebber wilde ik toch meer doen voor dieren en diWendy en Zoeeren-eigenaren waardoor ik, naast mijn webshop, Dierenservice Wendy ben gestart.

Ik sta dan ook graag voor u klaar voor het uitlaten en verzorgen van uw huisdier waarbij aandacht centraal staat.

Mijn dieren c.v :

pootjeEHBO Dieren – Dierenbescherming Haaglanden (Juni 2013)

Deze cursus EHBO voor huisdieren word gegeven door 2 dierenartsen verdeeld over 5 avonden waarin geleerd wordt 1e hulp te bieden aan dieren maar ook de anatomie van dieren wordt uitgebreid besproken.

pootjeT-Touch honden – Silverlinde Veterinaire Geneeskunde (Juni 2013)

Door het gebruik van T-Touch (aanraking) wordt het dier bewust gemaakt van zijn lichaam (houding en beweging) en leert het een ander gedrags- en bewegingspatroon aan te nemen. De houding/ beweging van een dier heeft nl. veel invloed op de manier, waarop het zich gedraagt. Het uiteindelijke doel is het dier lichamelijk, emotioneel en mentaal in balans te brengen.

pootjeBach Bloesem – Silverdas (Okt. 2013)

Bachbloesemtherapie is een geneeswijze die zich richt op het ‘geheel’ van het dier. Bachbloesems richten zich op harmonie van het bewustzijn; een gezonde geest geeft een gezond lichaam.
Het selecteren van de juiste Bachremedie bestaat voor een belangrijk deel uit het juist inschatten van het dier. In de cursus komt ter sprake hoe je te weten kunt komen wat het type is van het te lanceren dier. Door goed te kijken naar zaken als lichaamshouding, oogopslag en uitstraling van het dier kun je een selectie maken uit de Bachremedies.

PootjeLezing van dierenarts Tannetje Koning over vaccinatie bij honden en katten (Dec. 2013)

Zeer interessante lezing over het vaccineren van honden en katten. De risico’s van het vaccineren en wat voor invloed het vaccineren heeft op het lichaam van onze hond en kat.

pootjeNatuurgeneeskunde Dieren – Silverlinde Veterinaire Geneeskunde (Apr. 2014)

Met deze 3 daagse cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan het belang van de holistische visie die vraagt om een integratie van alle elementen welke van invloed kunnen zijn op het dier. De natuurgeneeskunde vormt de basis en overkoepeling van vele natuurgeneeskundige therapieën. De natuurgeneeskunde biedt, in al zijn breedte, de adviseur/behandelaar de juiste ingrediënten om te komen tot een advies met betrekking tot welzijn of gezondheid van het individuele dier, dan wel de groep of kudde.

pootje hondKruidenworkshop voor mens en dier – Silverlinde Veterinaire Geneeskunde (Mei 2014)

Tijdens deze workshop worden de meest voorkomende kwaaltjes besproken bij mens en dier en hoe deze op te lossen met kruiden. Het leren kennen van kruiden en hoe deze verwerkt kunnen worden in olieën, tincturen en zalven.

HondHomeopatische EHBO-middelen bij dieren – Silverlinde Veterinaire Geneeskunde (Mei 2014)

De achtergrond, filosofie en werking van homeopathie wordt uitgebreid besproken. Dosering, wijze van inname, frequentie en beschrijving van de verschillende Homeopatische middelen die ingezet kunnen worden bij EHBO klachten zoals kneuzingen, zwellingen, verrekkingen, verstuikingen, breuken, wondbehandeling, brandwonden, acute onstekingen, beten/steken, koliekpijnen enz.

Hond Puppy welkom les en Puppy Headstart cursus – Hondenschool NU (Dec. 2014 en Jan. 2015)

Deze lessen heb ik samen met Marvin (één van onze pups) doorlopen. Beiden hebben we bijgeleerd en ook veel plezier gehad. Tijdens de cursus wordt de hond gehoorzaamheidsoefeningen aangeleerd op hond vriendelijke wijze.

HondWormonderzoek katten en honden – Mesttest (Maart 2015)

Tijdens deze cursus wordt de theorie over wormen en hun levenscyclus doorgenomen en in praktijk geleerd om zelf microscopisch mestonderzoek te doen d.m.v. de McMaster methode.

HondSociale vorming 1 – Hondenschool Nu ( Febr. en Maart 2015)

Deze cursus heb ik samen met Mikasi (één van onze pups) met veel plezier doorlopen. Het doel van deze cursus is dat aan het einde van deze cursus de hond de elementaire gehoorzaamheidsoefeningen beheerst.

HondLezing vuurwerkangst bij honden – Kynologisch gedragstherapeut Viola Hapel ( Nov. 2015 )

Veel honden zijn bang voor vuurwerk (en onweer). Tijdens deze lezing werd informatie gegeven hoe je een hond kan begeleiden tijdens de jaarwisseling en hoe je juist kan voorkomen dat een hond angst ontwikkeld.

Boeken:

 • Voer voor carnivoren – Tannetje Koning
 • Uw hond is een hond – Margriet Dudok van HeelHerder
 • De geboorte bij de hond – C. Naaktgeboren / M.A.M. Taverne / G.C. v.d Weijden
 • Wat denkt mijn hond – Gwen Bailey
 • Vachtverzorging van uw hond – Peter Young
 • Braintraining voor honden – Claire Arrowsmith
 • De wereld van de hond – Alexandra Horowitz
 • De opvoeding van de pup – Esther Verhoef-Verhallen
 • Cesars Aanpak – Cesar Millan
 • Het verschijnsel hond en De werkhond – Dick M. Engel
 • Over honden, wolven en vossen – Grzimek
 • Uw kat in topconditie – Andrew Edney
 • Kattenboek – Dr.Lr. J. Doeksen
 • Grasparkieten – H.W.J. van der Linden
 • Papegaaien en parkieten als liefhebberij – R.R.P. v.d. Mark
 • Kleine huisdieren – Cecilia Fitzsimons
 • De tamme rat – Welzo
 • Zoetwateraquarium – Falken Verlag
 • Div andere boeken over Kleine huisdieren en Tropische vissen

E-Book – De waarheid over hondenbrokken – Maurice Flinterman / Gratis te downloaden via deze link: http://www.dierbewust.nl/e-book-2/download/